Een goede balans vinden tussen mens, milieu en economie; het is een uitdagende opdracht maar wel heel belangrijk. Wat we nú doen, heeft invloed op onze kinderen. En daarom doen wij bij De Midden Nederland Hallen er alles aan om het milieu te sparen zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit. 

De Midden Nederland Hallen verhoogde het aantal zonnenpanelen, inmiddels beschikt de locatie over 1.650 stuks! En dat is niet het enige. Bekijk wat de Midden Nederland Hallen allemaal nog meer voor het milieu doet:

1. Zonnepanelen om je auto op te laden
Je kunt het niet zien als je er langs komt rijden, maar op het dak van de Midden Nederland Hallen liggen 1650 zonnepanelen. Door gebruik te maken van zonne-energie wordt er heel veel bespaard op energie. Normaal gesproken zouden 40 huishoudens voorzien zijn van energie met deze zonnepanelen. Elektrische auto's die willen parkeren bij het gebouw kunnen hun auto aansluiten op een laadpaal.

2. Warm grondwater als verwarming
Doordat de Midden Nederland Hallen verwarmd worden met grondwater is er minder kunstmatige verwarming nodig. Hoe dat werkt? In de grond onder het gebouw wordt door middel van een warmte-koude opslaginstallatie water opgeslagen. In de zomer wordt het koele grondwater gebruikt om het gebouw te koelen. Het opgewarmde water wordt zolang opgeslagen in de bodem, klaar om de hallen in de winter te verwarmen.

3. Er blijft geen hapje onbenut!
Het keukenpersoneel denkt goed na over de porties die ze bereiden en de hoeveelheid eten die wordt ingekocht. Het percentage aan eten dat niet opgaat ligt dan ook erg laag! En wat gebeurt er met voedsel dat toch overblijft? Dat wordt verzameld in zogenaamde Swill containers, waarna er biogas (een duurzame variant van aardgas) van wordt gemaakt.

4. Producten voor de planeet
Duurzaam ondernemen zit niet alleen in grote projecten. Ook dagelijkse bezigheden hebben invloed op het milieu. Hiervoor worden dan ook producten gebruikt die zo min mogelijk schadelijk zijn voor de planeet. Dat houdt in: schoonmaakmiddelen op natuurlijke basis, biologisch afbreekbare disposables (dus geen plastic) en biologische streekproducten voor de heerlijke gerechten.

5. Maar dat was het nog niet!
Duurzaam ondernemen is nooit klaar. Het is niet een kwestie van een aantal maatregelen nemen en het daarbij laten. Het is een proces dat continue om verbetering vraagt. Door steeds onze ogen open te houden en verbeteringen door te voeren blijven we bijdragen aan een beter milieu en een goede leefomgeving. Daarom doen we onderzoek naar mogelijkheden om het nog beter te doen en steunen we organisaties die zich inzetten voor het milieu.

Jouw bedrijfsevenement in een duurzame evenementenlocatie? Vraag vrijblijvend informatie aan.

Neem contact op

« terug naar nieuwsoverzicht