Duurzame evenementenlocatie

Duurzame locaties zijn schaars, vooral in de event-en horecabranche. Toch wil jij perse een locatie die past bij jouw duurzame evenement. Jij kan het immers niet maken om jouw groene event in een niet-duurzame locatie te organiseren. De Midden Nederland Hallen is het eerste energie neutrale evenementencomplex van Nederland. Op het parkeerterrein van de Midden Nederland Hallen zie je de elektrische laadpalen al staan, het gebouw ademt duurzaamheid. Zo is er tijdens de bouw van het complex gebruik gemaakt van duurzame materialen en energiebesparende isolatie. Het multifunctionele evenementencomplex doet er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Energiebesparing

Op dit moment beschikt de locatie over 500 zonnepanelen, verspreid over het dak. Ook wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen en een warmte- en koudeopslag. Dit is een duurzame methode om energie in de vorm van warme of koude lucht op te slaan in de bodem. We gebruiken de warmte van de zomer om het pand 's winters te verwarmen en de winterkou om het pand in de zomer te koelen. Daarnaast is de gehele locatie voorzien van LED-verlichting.

Wat levert dat precies op? Vanaf het moment dat De Midden Nederland Hallen is geopend tot aan nu, leidt dit tot indrukwekkende cijfers. Door de duurzame bouw is er inmiddels 50.000KG aan het co² uitstoot bespaard, ook zijn er inmiddels 175 nieuwe bomen gepland.

Bekijk alle duurzaamheidsmaatregelen

« terug naar nieuwsoverzicht

Alle voordelen op een rij

 • Auditorium 100-2.500 pers.

  Het auditorium beschikt over 100 tot 2.500 zitplaatsen voor congressen, productpresentaties, trainingen, netwerkbijeenkomsten, concerten en theatervoorstellingen. De zaal is voorzien van geavanceerde multimediafaciliteiten en de moderne techniek op het gebied van licht en geluid. 

  Het auditorium is goed te combineren met andere ruimtes, maar kan ook zelfstandig ingezet worden. Door de separate entreepartijen van het complex blijft de exclusiviteit van jouw evenement gewaarborgd.

 • 20 subzalen (50-350 pers.)

  Rond het auditorium zitten diverse kleine en grote subruimtes. Deze ruimtes kun je inzetten voor workshops, brainstormsessies of presentaties. Maar ook als backstageruimtes voor artiesten en sprekers.

 • Expohal 2.500 m², 14m hoog

  Met maar liefst 2.500 m² en een hoogte van 14 meter biedt de expohal volop ruimte. De hal beschikt over diverse transportdeuren, waardoor grote voertuigen en objecten moeiteloos naar binnen kunnen.

  De evenementenhal is uitstekend te combineren met andere ruimtes, maar kan ook zelfstandig ingezet worden. Door de separate entreepartijen van het complex blijft de exclusiviteit van jouw evenement gewaarborgd.

 • 1.750 parkeerplaatsen

  De Midden Nederland Hallen beschikt over 1.200 parkeerplaatsen op eigen terrein. Tevens zijn er nog eens 550 parkeerplekken op loopafstand beschikbaar. Daarnaast zijn er mindervaliden parkeerplekken en laadpalen voor elektrische auto's aanwezig.

 • Centrale ligging

  Waar de gasten ook vandaan komen, de Midden Nederland Hallen is altijd goed bereikbaar dankzij haar centrale ligging in het land, gelegen aan de A1 en A30. 

 • Audiovisuele middelen

  De locatie is voorzien van geavanceerde multimediafaciliteiten en de modernste techniek op het gebied van licht, geluid, video en rigging. Daarnaast is alle technische ondersteuning aanwezig voor een geslaagd evenement.

 • Horeca faciliteiten

  Goed eten en drinken is cruciaal voor het succes van een evenement. De Midden Nederland Hallen heeft eigen horecafaciliteiten. Of het nu gaat om een gezonde en gevarieerde lunch of een uitgebreid diner voor honderden personen; ons team staat garant voor een foodbeleving op hoog niveau. De locatie beschikt over een moderne keuken en kan inspringen op elke cateringwens.

  Daarnaast kun je in ons sfeervolle Grand Café terecht voor een lekkere lunch en een verse kop koffie. Deze ruimte is ook apart te huur voor een feest. 

 • Duurzaam gebouw

  Wij doen er er alles aan om het milieu te sparen, zonder in te leveren op comfort en kwaliteit. Zo beschikt de locatie over 1.650 zonnepanelen, warmtepompen en een warmte- en koudeopslag. Dit is een duurzame methode om energie in de vorm van warmte of kou op te slaan in de bodem. Dit wordt vervolgens gebruikt om het gebouw te verwarmen en/of te koelen.

  Bij de bouw van het pand is gebruik gemaakt van duurzame materialen en zeer goede isolatie. Daarnaast is de gehele locatie voorzien van LED-verlichting.

  Bekijk hier al onze duurzaamheidsmaatregelen.