Wat verandert er de komende jaren in de retail? Dat was de vraag die centraal stond op het ledenevenement van INretail in de Midden Nederland Hallen.

INretail is de brancheorganisatie voor ondernemers van retailzaken in mode-, schoenen-, sport- of woonbranche. Circa duizend winkeliers gingen in op de uitnodiging en meldden zich in Barneveld voor een inspirerende ontmoeting.

“Best lastig om voor zo’n grote groep een locatie te vinden die qua capaciteit, centrale ligging en parkeermogelijkheden geschikt is”, vertelt Jeanny Reemers van INretail. “Bij de Midden Nederland Hallen vonden we direct wat we zochten.”

Op het ledenevenement stond de toekomst van retail centraal. “We hebben stilgestaan bij de veranderingen in de markt en hoe ondernemers daar op in kunnen spelen. Zo waren er presentaties van verschillende sprekers en was er een inretail lab waar verschillende partners praktijkvoorbeelden lieten zien. Denk bijvoorbeeld aan een digitale passpiegel die kleding op je lichaam projecteert. Of de 3D-paspop. Het duurt niet lang meer voordat deze in de winkel staan. Als het zover is weten de ondernemers precies hoe het werkt!”

Terwijl de bezoekers door de verschillende zalen van de Midden Nederland Hallen liepen, werden ze ondertussen diverse malen getrakteerd op lekkere hapjes en drankjes. “Een proeverij van bitterballen, zoete tapas, mini-wraps, een charcuterie plank en bij de borrel nog puntzakken friet. Er was van alles wat. In overleg hadden we naast het arrangement ‘de preuverie’ zelfs nog wat extra’s, zoals de theetuin waar iedereen zelf verse thee kon uitzoeken. Heel leuk en verrassend. We hebben dan ook alleen maar positieve reacties gekregen op het ledenevenement. Daar zijn we heel blij mee!”

  • Ledenevenement INretail
  • Ledenevenement INretail
  • Ledenevenement INretail

« terug naar nieuwsoverzicht