De wereld en natuur zo min mogelijk belasten; dat is het doel. Waar 'oude' evenementen vaak als vervuilend en weinig duurzaam werd gezien, breekt een nieuw tijdperk aan in de evenementenbranche; het energieneutrale evenement!

Meten is weten
Om de impact van jouw evenement op de omgeving te bepalen heb je inzicht nodig.  Denk aan inzicht in verbruik, hergebruik, restafval en uitstoot. Pas wanneer je deze cijfers helder hebt kun je op zoek naar manieren om uitstoot en waste te minimaliseren. Online zijn er verschillende meet tools beschikbaar, zoals The MeetGreen Calculator; waarbij je per onderdeel punten krijgt. Aan de hand van jouw score kun je inschatten of je op de goede weg bent. Bovendien word je je bewust van de onderdelen waarop er winst te behalen valt.

Quick wins
De weg naar een energieneutraal evenement is er al snel een van quick wins; waarschijnlijk zijn er een hoop elementen waarmee jij bij de organisatie van jouw volgende evenement winst kunt behalen. Denk hierbij aan: meer digitale uitingen en minder printen, materialen zoals keycords hergebruiken, van te voren nadenken wat er met voedsel en/of restafval gebeurt, elektrisch of hybride vervoer naar locaties aanbieden, werken met lokale leveranciers, een duurzame locatie kiezen, checken of aangemelde bezoekers echt komen om verspilling te voorkomen.

Energieneutrale evenementenlocatie
De grootste winst behaal je door een energieneutrale evenementenlocatie zoals de Midden Nederland Hallen te kiezen. Deze locatie is zo ingericht dat de CO2 uitstoot nihil is. De Midden Nederland Hallen is dan ook het eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland. Het parkeerterrein is voorzien van elektrische laadpalen, het platte dak telt 1650 zonnepanelen en bij de bouw van het complex is gebruik gemaakt van duurzame materialen en energiebesparende isolatie. Verwarming en koeling vindt plaats door het gebruik van warmtepompen en warmte- koudeopslag. Tel daar je quick wins bij op en je hebt al snel een duurzaam evenement georganiseerd!

Wil je een duurzaam evenement organiseren in de Midden Nederland Hallen? Maak kennis met onze Best Business Deal!

Ontvang vrijblijvend advies

« terug naar nieuwsoverzicht