Waar vind je de meest indrukwekkende toespraken? Bij TED natuurlijk! TED talks zijn wereldwijd bekend als 'ideas worth spreading'. En dat is precies wat er gebeurt. Mensen worden verrijkt met ideeën en theorieën die je kijk op een onderwerp totaal kunnen veranderen.

Hoe mooi zou het zijn om zelf een TED-talk te geven? Als jij degene bent die een verhaal vertelt dat mensen mee naar huis nemen. Tijdens een TED-talk heb je gegarandeerd de aandacht van het publiek en laat je een flinke indruk achter. Het mooiste is als je publiek het verhaal doorvertelt. Benieuwd hoe je dat doet? De onderstaande punten maken TED-talks uniek. Doe er je voordeel mee!

Gebruik duidelijke taal
Geen hoogdravende taal en vakjargon. Mensen houden van een duidelijk verhaal dat ze meteen begrijpen! Dat is de eerste kracht van een TED-talk: er wordt heldere taal gesproken. Academische termen of droge theorieën zul je tijdens een TED-talk niet horen, maar wel eenvoudige uitleg die iedereen kan volgen. 

Neem ze mee op reis
Je wilt het publiek als het ware verleiden om mee te gaan in jouw reis door het verhaal. Maak gebruik van visualisaties om je woorden kracht bij te zetten. Mensen moeten zich bewust worden van de ‘nood’ van jouw oplossing. Door middel van eenvoudige (het liefst bewegende) grafieken kan een oorzaak-gevolg worden gevisualiseerd. Zo kunnen mensen niet meer om je heen: waarom hebben ze dit niet eerder gehoord?!

De kracht van kort
Het lijkt bijna op een K.I.S.S. model: Keep it Short and Simple. Vooral short, want mensen willen niet te lang luisteren. De originele TED-talks zijn tussen de 12 en 18 minuten, maar wij geven het advies om maximaal een half uur aan te houden. Trouwens, een krachtig verhaal heeft ook niet langer nodig. Een sterk punt is snel gemaakt!

Net als in de film
Het gouden moment is het moment waarop je de verbazing bij het publiek kunt zien. Een soort ‘keerpunt’ waarop ze beseffen dat jij dé oplossing hebt voor welk probleem dan ook. Je bouwt naar dit moment toe door het probleem uit te leggen en uit te leggen wat de meest gebruikelijke oplossingen zijn. Vervolgens neemt het verhaal een onverwachte wending als jij aankondigt het totaal niet eens te zijn met al die anderen. 

Gebaar je taal
Uit een onderzoek naar TED talks werden kijkers in twee groepen verdeeld: een groep die de toespraak met geluid zag en een groep die zonder geluid keek. Het bleek dat beide groepen evenveel waardering voor de sprekers hadden. Met of zonder geluid! Hieruit valt te concluderen dat we zaken als charisma, geloofwaardigheid en intelligentie baseren op non-verbale communicatie. Werk dus aan een geweldige eerste indruk en gebruik je handen en mimiek om woorden kracht bij te zetten.

Evenement Midden Nederland Hallen

Het zijn kleine aanpassingen die grootse resultaten teweeg kunnen brengen. Stop veel zorg en creativiteit in de voorbereiding en profiteer van wat het je oplevert. Bekijk eens een paar TED-talks over een onderwerp dat jou aanspreekt of in lijn ligt met jouw onderwerp. Met een beetje oefening wordt ook jij een TED-waardige spreker!

Learn from the best
Oefening baart kunst en het loont zeker te kijken hoe andere dit kunstje hebben geklaard. Al moet dit natuurlijk niet letterlijk gekopieerd worden. Bekijk hier de presentatie van Ken Robinson - Do schools kill creativity?, Susan Cain - The power of introverts en Julian Treasure - How to speak so that people want to listen (aanrader!)

Inspirerende omgeving
Bij een inspirerende toespraak, hoort een inspirerende ruimte. En dat is waar wij gespecialiseerd in zijn. Bekijk onze mogelijkheden, neem contact met ons op en maak jouw evenement onvergetelijk!

« terug naar nieuwsoverzicht

Alle voordelen op een rij

 • Auditorium 100-2.500 pers.

  Het auditorium beschikt over 100 tot 2.500 zitplaatsen voor congressen, productpresentaties, trainingen, netwerkbijeenkomsten, concerten en theatervoorstellingen. De zaal is voorzien van geavanceerde multimediafaciliteiten en de moderne techniek op het gebied van licht en geluid. 

  Het auditorium is goed te combineren met andere ruimtes, maar kan ook zelfstandig ingezet worden. Door de separate entreepartijen van het complex blijft de exclusiviteit van jouw evenement gewaarborgd.

 • 20 subzalen (50-350 pers.)

  Rond het auditorium zitten diverse kleine en grote subruimtes. Deze ruimtes kun je inzetten voor workshops, brainstormsessies of presentaties. Maar ook als backstageruimtes voor artiesten en sprekers.

 • Expohal 2.500 m², 14m hoog

  Met maar liefst 2.500 m² en een hoogte van 14 meter biedt de expohal volop ruimte. De hal beschikt over diverse transportdeuren, waardoor grote voertuigen en objecten moeiteloos naar binnen kunnen.

  De evenementenhal is uitstekend te combineren met andere ruimtes, maar kan ook zelfstandig ingezet worden. Door de separate entreepartijen van het complex blijft de exclusiviteit van jouw evenement gewaarborgd.

 • 1.750 parkeerplaatsen

  De Midden Nederland Hallen beschikt over 1.200 gratis parkeerplaatsen op eigen terrein. Tevens zijn er nog eens 550 parkeerplekken op loopafstand beschikbaar. Daarnaast zijn er mindervaliden parkeerplekken en laadpalen voor elektrische auto's aanwezig.

 • Centrale ligging

  Waar de gasten ook vandaan komen, de Midden Nederland Hallen is altijd goed bereikbaar dankzij haar centrale ligging in het land, gelegen aan de A1 en A30. 

 • Audiovisuele middelen

  De locatie is voorzien van geavanceerde multimediafaciliteiten en de modernste techniek op het gebied van licht, geluid, video en rigging. Daarnaast is alle technische ondersteuning aanwezig voor een geslaagd evenement.

 • Horeca faciliteiten

  Goed eten en drinken is cruciaal voor het succes van een evenement. De Midden Nederland Hallen heeft eigen horecafaciliteiten. Of het nu gaat om een gezonde en gevarieerde lunch of een uitgebreid diner voor honderden personen; ons team staat garant voor een foodbeleving op hoog niveau. De locatie beschikt over een moderne keuken en kan inspringen op elke cateringwens.

  Daarnaast kun je in ons sfeervolle Grand Café terecht voor een lekkere lunch en een verse kop koffie. Deze ruimte is ook apart te huur voor een feest. 

 • Duurzaam gebouw

  Wij doen er er alles aan om het milieu te sparen, zonder in te leveren op comfort en kwaliteit. Zo beschikt de locatie over 1.650 zonnepanelen, warmtepompen en een warmte- en koudeopslag. Dit is een duurzame methode om energie in de vorm van warmte of kou op te slaan in de bodem. Dit wordt vervolgens gebruikt om het gebouw te verwarmen en/of te koelen.

  Bij de bouw van het pand is gebruik gemaakt van duurzame materialen en zeer goede isolatie. Daarnaast is de gehele locatie voorzien van LED-verlichting.

  Bekijk hier al onze duurzaamheidsmaatregelen.