De Midden Nederland Hallen doet er alles aan om het milieu te sparen, zonder in te leveren op comfort en kwaliteit. Bij de bouw zijn duurzame materialen en zeer goede isolatie gebruikt. Daarnaast is de gehele locatie voorzien van LED-verlichting. Samen met onderstaande duurzaamheidsmaatregelen is de locatie het eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland!

Warmte- en koudeopslag
De locatie beschikt over warmtepompen en een warmte- en koudeopslag. Dit is een duurzame methode om energie in de vorm van warmte of kou op te slaan in de bodem. We gebruiken de warmte van de zomer om het pand 's winters te verwarmen en de winterkou om het pand in de zomer te koelen.

Zonnepanelen
Het dak van de Midden Nederland Hallen is voorzien van 1.650 zonnepanelen. Naar verwachting leveren de panelen stroom op die vergelijkbaar is met de energiebehoefte van 33 huishoudens.

Elektrische laadpalen
Het parkeerterrein is voorzien van laadpalen voor elektrische auto's. Elektrische auto’s zorgen voor minder vervuiling voor het milieu. Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen en deze milieuvriendelijke ontwikkelingen te stimuleren.

Voedseloverschot
Ons percentage aan eten dat niet wordt opgegeten ligt erg laag. Uiteraard kun je nooit precies koken, soms eten mensen net iets meer en soms net iets minder. Dit overgebleven voedsel wordt verzameld in zogenoemde Swill containers. Via een vergistingsinstallatie wordt hiervan biogas gemaakt. 

People, planet, profit
Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons een proces dat om continue aanpassing en verbetering vraagt in de wijze waarop wij onze activiteiten uitvoeren. Niet alleen met als doel winst te behalen, maar ook om te beantwoorden aan de steeds strenger wordende eisen van de maatschappij en de belanghebbenden (zoals leveranciers, werknemers, aandeelhouders en gasten) op het gebied van verantwoordelijkheid en transparantie.

De Midden Nederland Hallen is een onderneming die zich continue aanpast en verbeteringen nastreeft, waarbij continuïteit dient te worden gewaarborgd vanuit een maatschappelijke betrokkenheid. Hiervoor merken wij de volgende drie categorieën aan.

People
-Wij hebben aandacht voor onze medewerkers. Wij willen hen bewust maken van hun positie in deze maatschappij, onder andere op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid.
-Ons bedrijf staat open voor en werkt mee aan diverse sponsorprojecten.
-Binnen onze onderneming is er geen plaats voor discriminatie.

Planet
-Wij willen graag werken vanuit een duurzaamheidperspectief. Dit komt tot uiting in de producten die wij gebruiken, de schoonmaakmiddelen die wij inzetten en wijze waarop wij omgaan met energie. Tevens richten wij ons actief op afvalscheiding en proberen wij zo min mogelijk gebruik te maken van disposables. Disposables die wij gebruiken zijn biologisch afbreekbaar.
-Bij de inkoop van onze producten streven wij naar inzet van biologische en streekproducten. Indien gewenst bieden wij 100% biologisch aan.
-Door middel van nieuwe technologieën trachten wij onnodig gebruik van energie en water te voorkomen, onder andere toegepast door een warmtesysteem voor onze vaatwasmachine en het monitoren van het gebruik van de energie op onze verschillende locaties.
-Inzet van pendelbussen en gebruik van fietsen wordt door ons gestimuleerd.
-Door de inzet van lokale aanbieders wordt co2-uitstoot beperkt.

Profit
-Voor onze continuering is het behalen van winst noodzakelijk. Hiervoor gelden voor ons gezonde uitgangspunten, waardoor het mogelijk wordt om te investeren in het gebouw en in technologie.
-Binnen onze eigen organisatie en bij onze leveranciers, is er geen ruimte voor welke vorm van corruptie dan wel afpersing en omkoping dan ook. Om dit te voorkomen, geven wij een zo groot mogelijke transparantie aan onze klanten en aan onze medewerkers.

Organiseer een duurzaam evenement

Dit levert het op!

  • 50.426,00 KG

    CO2-uitstoot bespaard

  • 168

    Bomen geplant

  • 389.863 / voor 1 dag

    Gloeilampen van energie voorzien